Kleine meisjes worden groot en dan…..is het opeens tijd om de nijntje posters op te ruimen en de kamer om te turnen in een grote meiden kamer. Maar hoe? In dit item vind je mooie foto’s en handige tips!

Zachte tinten met een donker accent: Ik begin meteen met die eerste foto, super toch?! Zacht roze en hout, maar dan wel met zwart als accent. Daar wordt het meteen stoerder van. Dus is jouw dochters kamer nu nog helemaal lief en zacht? Voeg een donkere accent kleur toe en je hebt meteen meer grote meiden kamer. Die houten plank steunt aan de ene kant op een IKEA ladekastje en aan de andere kant op een zwarte schaag. Wehkamp heeft mooie goed geprijsde dunne zwarte schagen maar je kan er ook voor naar de IKEA.

Pijlen: Wat ook pit geeft aan de kamer is pijlen op de muur. Een leuk voorbeeld hiervan vind je op de 5e foto. Je kan aan de slag met pijlen muurstickers of met leuk pijlen behang. Omdat de vorm zo simpel is en grafisch zal hij niet gauw gaan vervelen.

Bureaustoel: de bureaustoel die je een aantal keer ziet terugkomen is de stoel van Charles Eames. Je hebt de ‘echte’ van Vitra. Maar ze worden tegenwoordig ook goed nagemaakt. Alleen ik heb wel de ervaring dat het wit kan gaan verkleuren en wat geler wordt naar verloop van tijd. Dus misschien in dat geval beter om een gekleurde versie te nemen.

Wil je meer meidenkamer inspiratie? Kijk dan eens hier!

grote meiden kamer

nr. 1: vanjansen.blogspot.com | nr. 2: Wedreamoficecream

nr. 3: room to bloom: hertenkop: kidsdepot, behang: ferm living | nr. 4: illustratie van mijn hand. Wil je ook zo iets aan je muur? Check mijn SHOP voor meer voorbeelden en info.

nr. 5: mommo design, leuk die pijltjes, je kan met muurstickers aan de slag of met behang  | nr. 6: Kixx-Online.nl

nr. 7: gevonden via instagram-polagram, Lisabo bureau is van IKEA, handig als je een smalle muur hebt waar hij tegenaan moet. En met een lade | nr. 8: bloglovin: maak een collage van wat leuke posters.

nr. 9: Gevonden op eeflillemor.nl | nr. 10: gevonden en te koop bij maison du monde