Vind jij het lastig om die witte net gestuukte muren te verven? Misschien heb ik dan de oplossing voor jou. Wat dacht je van een eigentijdse geverfde lambrisering? In dit item ‘lambrisering kinderkamer’ zie jij ontzettend veel mooie voorbeelden van wat een gekleurde lambrisering kan doen op de kinderkamer. En misschien durf jij dan toch die verfkwast te pakken…dit weekend?

Dit is toch niet zo spannend? Het is maar een half muurtje en je kan leuk spelen met schilderijtjes erboven of eronder hangen. Mooi ook zo’n plank precies op de grens van de lambrisering zoals je ziet op foto’s 2 en 4. Een geverfde lambrisering is eigentijds en maakt de kamer intiem en speciaal.

Hoe hoog maak je een lambrisering? Ik zelf vind alles tussen de 90 en 120 in ieder geval goed kunnen. Maar belangrijker nog is dat je een logische lijn probeert te pakken. B.v. een raamkozijn die je doortrekt of laat hem een mooi stuk boven de commode uitkomen.

TIP 1: Schilder ook de deur mee (zoals je ziet op afbeelding 9) of een kast. Het maakt de kamer één geheel en geeft een speciaal effect.

TIP 2: Frogtape is goed tape om mee af te plakken omdat het een scherpe lijn geeft en je het weer makkelijk verwijdert.

lambrisering kinderkamer

nr. 1: insideout.com.au | nr. 2: gevonden op instagram

nr. 3: verkocht door moldingmates.com | nr. 4: gevonden op liveloudgirl.com

nr. 5: missjettle.nl | nr. 6: gevonden op citymoms

nr. 7: gevonden op misjettle | nr. 8: gevonden op liveloudgirl.com

nr. 9: gcg-architectes.com | nr. 10: gevonden mommo desgin