Heb jij er ook zo eentje thuis die eigenlijk alles wat los en vast zit wil sparen? Nou, ik wel! Olifantjes, muziekdoosjes, uilen, schelpen: je kan het zo gek niet bedenken of het wordt gespaard hier. En vergeet die leuke souvenirs niet als je op vakantie bent! En op de een of andere manier kiezen de kinderen net wat anders dan ik…veel kleur, veel bling….en dat slingert dan door die hele kamer…Afgelopen weekend was ik het beu en zijn we opzoek gegaan naar een verzamel-kastje. Al die troepjes in 1 kastje maakt het eigenlijk al een heel stuk beter kan ik je zeggen! Ben je ook opzoek naar een Letterbak of vitrinekastje voor al die spullen? In deze blog vind je de leukste en handigste kastjes op een rijtje! En kan je natuurlijk zien wat ik voor mijn kids heb uitgezocht. 

Foto’s: Hieronder zie je foto’s van leuke kastjes en voorbeelden. Onder de afbeelding laat ik je zien waar je het o.a. kan kopen.

Adressen voor vintage vitrinekastjes of letterbakken: Ik heb mijn vintage kastjes gekocht bij Van Dijk & Ko. Leuke loods vol gave vintage spullen. Tegenover deze loods zit Neef Louis, ook een loods vol vintage. Woon je in de buurt of dagje Amsterdam gepland? Even richting Amsterdam Noord zou mijn advies zijn! Vlakbij deze 2 loodsen zijn de IJ-hallen, de grootste vlooienmarkt van Europa. Leuk om te combineren! Wel even checken wanneer de markt is dan!

Letterbak of vitrinekastje kinderkamer: Alle verzamelingen op de kinderkamer kunnen zo in deze mooie kastjes

Bron- vtwonen | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman: de VT wonen XL letterbak

Flexa Play bed en Flexa hangkastje

Flexa Play bed en Flexa hangkastje

bloomingville vitrinekastje wit hout (51x90x18cm)

bloomingville vitrinekastje wit hout (51x90x18cm)

vintage muurrekje

Before: Zoals ik het rekje had gestyled toen Pepijn aangaf graag een leuk kastje te willen bij z’n hoogslaper….je houdt het niet vol…..

After: Bij Pepijn z’n hoogslaper hangt eigenlijk de vintage variant van de Flexa Play. Eerder schreef ik een blog hoe het rekje er in eerste instantie uitzag en nu zie je het met al ZIJN spulletjes erin. Ze worden vaak door mij meegesleept naar kringloopwinkels en ja…dan komen er soms meer ‘schatjes’ het huis in dan je hoopte ;)

vitrinekastje kinderkamer

En dit is het nieuwe vitrinekastje voor de kinderkamer van Camiel op de kop getikt bij Van Dijk & Ko. Camiel is allergisch voor stof dus het is erg handig dat al z’n prul achter glas zit ;). De letterbak die je erboven ziet komt uit Loods 5 (hebben ook een vintage gedeelte)

Handig ook dat nu het bureau weer spullen-vrij is!