Toch een schitterende tijd om geboren te worden, de herfst?! Lekker die kaarsen aan, warme dekens komen weer tevoorschijn en het is, zoals m’n moeder zei, in de herfst vaak ‘weertje blijf in huis’ dus wat fijner om binnenshuis aan te keutelen met elkaar en als het kan naar buiten te gaan en de bladeren te zien verkleuren. Voor Liv mocht ik een herfst geboortekaartje maken! In deze blog ‘geboortekaartje meisje herfst‘ vind je de foto’s van het proces en het uiteindelijke resultaat..

Eerst heb ik natuurlijk in overleg met Liv haar ouders de schets gemaakt. Die maak ik in potlood zodat we er nog wat aan kunnen sleutelen. Daarna ben ik met verf, gouache, aan de slag gegaan. Dan is het goed nadenken over het kleuren-palet voordat die verf op het papier gaat. En als laatste nog met kleurpotloden de details aanbrengen.

De ouders van Liv vonden het een leuk idee om alle informatie ook op de voorkant te laten zien. Zodat, als je het kaartje neerzet, je meteen een goed beeld hebt. Dat vond ik een mooie uitdaging. Veel tekst op zo’n manier vormgeven dat het 1 geheel vormt met de illustratie. Hieronder zie je de foto’s van het proces en natuurlijk ook het eindresultaat. Heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

Ben je nu zelf ook opzoek naar een herfst-geboortekaartje? Of wordt jouw kindje b.v. komende winter of lente geboren? Ik vind het heel leuk om met je mee te denken en er een heel persoonlijk handgemaakt geboortekaartje van te maken! Voor jongens en meisjes. Misschien heb je al iets gezien tussen mijn illustraties wat je aanspreekt? Of misschien vind je dit kaartje wel helemaal top zo. Of…misschien heb je juist wel iets in je hoofd wat je graag wil laten uitwerken. Je kan altijd vrijblijvend contact met me opnemen!

Het herfst geboortekaartje voor Liv

schets herst geboortekaartje

Elk kaartje begint met een schets

gouache - proces - geboortekaartje herfst meisje

Daarna met de kwasten in de weer!

herfst geboortekaartje meisje - gouache - handgemaakt - kinderkamervintage

Ook met een kopje thee erbij want het was tenslotte bijna herfst toen ik het maakte

detail gouache tekening - kinderkamervintage

En als laatste komen ook de potloden om de hoek kijken

Geboortekaartje Herfst meisje

En dit is um dan: het herfst geboortekaartje voor Liv!