Mijn zoon Pepijn wilde een flink grote poster op zijn kamer. En omdat hij mijn grootste fan is, graag een tekening van mama! AUB een wasbeertje. Ok, dat lukt allemaal wel….maar hoe hang je nu zo’n grote poster op een makkelijke manier op zonder dat je heel veel geld kwijt bent voor een enorme lijst? Juist…we gaan Do-it-yourselfen! We maken een poster ophangsysteem van hout. Leuk vintage stijltje en super makkelijk (en goedkoop) om zelf te maken. Hoe? In deze blog leg ik het je helemaal uit!
Wat heb je nodig?

★ 4 houten latjes (in mijn geval van 70 cm)
★ Een magneetband (voor een hor)
★ Metalen haak-schroefjes
★ Leuk lintje of touwtje

Werkwijze:

Ik heb de latjes eerst even in de beits gezet omdat ik zo’n vintage stijl goed bij de kamer van Pep vind passen, maar blank hout is natuurlijk ook hartstikke hip en makkelijk. Deze vuren latjes heb ik gekocht en op maat laten zagen bij de bouwmarkt. Gratis, doen ze vaak helemaal niet moeilijk over. Daarna heb ik de magneetstrip, die ze gebruiken om horren te bevestigen, aan het ene latje en de metaalstrip aan het andere latje geplakt. Ik heb dit magneet-systeem voor 8,69 euro gekocht bij Karwei maar je zal ze vast in elke bouwmarkt kunnen kopen. Schroefjes erin draaien met de hand, touwtje spannen en klaar! Hoe vind je het houten poster ophangsysteem geworden? Piece of Cake toch? En kleurt het niet goed bij zijn nieuwe kast??!

poster ophangsysteem hout zelf maken

houten vuren latjes in de beits en magneetstrip in de aanslag. Al met de hand de 2 haakjes erin gedraaid

magneet en metaal strips aan de binnenkant geplakt, zitten samen in 1 pak.

En daar hangt hij dan! Spreekt de poster je aan? Veel van mijn handgemaakte illustraties vind je in de poster shop van kinderkamervintage.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren