Wat een rot weer de laatste dagen…maar ik heb iets gevonden om deze dagen door te komen! En het heeft te maken met PASEN…Wij zijn namelijk al dagen bezig met zelfgemaakte paaseieren voor in die Paastak…hoe je we deze paaseieren maken?: super simpel met foam klei! Kinderen vinden het fantastisch en kunnen het helemaal zelf. Nieuwsgierig naar onze creaties?

Foam klei: Het is een soort bubbeltjes klei die je heel makkelijk boetseert en die na een tijdje uit zichzelf hard wordt en heel licht is. Ideaal voor om die paaseieren.

Hoe maak je deze DIY paaseieren: Je koopt gewoon een zak van die paaseitjes met lintje bij de xenos of blokker of…. Het maakt niet uit hoe ze eruit zien want je plakt er toch klei overheen. En de rest van deze paaseieren maken is ook kinderspel. Ik zou zelf goede foamklei nemen van het merk Creotime te koop b.v. bij Bol.com. En voor de oogjes etc heb ik zelf de Silk Clay van dit merk genomen. Werkt helemaal hetzelfde alleen die heeft niet van die bubbeltjes. De silk klei is niet zo geschikt voor het bekleden van het ei. Krijg je niet goed strak.

Ieder zijn eigen Paastak: Nu moet ik wel zeggen dat ik het nogal een bonte verzameling vind worden…Maar ach, bij kerst is dat toch ook een trend?! En ik heb hiervoor ook een oplossing: je kan altijd de kinderen nog hun eigen Paastak op de kamer geven!

Ik ben heel benieuwd wat jullie van onze zelfgemaakte paaseieren van foamklei vinden! Rara wie heeft wat gemaakt…we hebben er 1 van 6 jaar (Pepijn), 1 van 10 jaar (Camiel), 1 van 23 (oppas Emma) en 1 van 41 jaar (ik).

DIY Ideeën: En ben je benieuwd naar andere DIY ideeën? Kijk eens bij de andere Handmade-DIY voorbeelden. Misschien zit er iets voor je bij!

 paaseieren maken: dit kan echt iedereen

paaseieren knutselen

paaseieren maken met kinderen

DIY paaseieren maken

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren