Deze klei bakjes heb je zo gemaakt en ook erg leuk om samen met je kids te doen. Hoe je deze mini vaasjes moet maken heb ik gevonden op www.papernstitchblog.com en natuurlijk meteen even zelf uitgeprobeerd. Ik heb gewerkt met de klei die uit zichzelf hard wordt, maar met klei voor de oven worden ze nog net iets steviger. Voor het geval je er b.v. een leuk pennenbakje van wil maken!

Hoe maak je deze bakjes? Heel simpel je pakt 2 of 3 kleuren klei, kneed deze een beetje door elkaar en daarna strijk je het glad met de deegroller. De foam Clay blijft wat plakken aan de deegroller maar de Silk Clay laat zo los (dit is die zelf drogende klei). Met een beetje vouwwerk heb je dan zo het bakje in elkaar.  Op de site van papernstitch zie je stap voor stap met foto’s het maakproces.

Geweldig toch als eerste tandenbakje, maar met een beetje meer klei is het ook een super leuk pennenbakje of planten potje of……..

DIY klei bakjes met marmer structuur

Op papernstitchblog vond ik deze DIY klei bakjes. Leuk voor plantjes, eerste tandjes en leuk om samen met je kindje te maken. Hoe? Check: www.papernstitchblog.com